Fernandes loodst Portugal langs Bosnië en Herzegovina; Suslov scoort winnende

Vreugde na de 2-0
Vreugde na de 2-0ANP
Portugal heeft zijn honderd procent score in de EK-kwalificatiereeks intact gehouden. De ploeg van vedette Cristiano Ronaldo versloeg Bosnië en Herzegovina met 3-0 in het Estádio da Luz.

Ronaldo, die tijdens de eerdere overwinningen op Liechtenstein (4-0) en Luxemburg (0-6) al vier keer trefzeker was geweest, leek ook tegen Bosnië zijn doelpunt mee te pakken. Zijn doeltreffende kopbal halverwege de eerste helft werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Portugal opende vlak voor rust alsnog de score dankzij een combinatie van Manchester makelij. Na een steekbal van United-middenvelder Bruno Fernandes schoot Bernardo Silva van City raak. Fernandes zorgde zelf in de 77e minuut voor de 2-0 met een harde kopbal. De middenvelder tekende in de blessuretijd ook voor de 3-0.

Slowakije

In dezelfde groep won Slowakije met 2-1 de uitwedstrijd op IJsland. De bezoekers kwamen dankzij een uithaal van Juraj Kucka op voorsprong, waarna een Eredivisie-onderonsje voor de gelijkmaker zorgde. Feyenoorder David Hancko legde Willum Willumsson van Go Ahead Eagles neer en voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason benutte de toegekende penalty. Tomas Suslov van FC Groningen kreeg na een fraaie carambole de 2-1 van Slowakije achter zijn naam.

Portugal gaat aan de leiding in de groep met 9 punten uit drie wedstrijden. Nummer 2 Slowakije volgt op 2 punten. Bosnië en IJsland staan met 3 punten respectievelijk vierde en vijfde, achter Luxemburg.