Frankrijk en Griekenland in evenwicht in laatste EK-kwalificatieduel

Griekenland en Frankrijk deelden in Athene de punten
Griekenland en Frankrijk deelden in Athene de puntenANP
Frankrijk heeft in de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal in 2024 alsnog puntenverlies geleden. De groepswinnaar in de poule van Oranje speelde in Athene met 2-2 gelijk tegen Griekenland.

Frankrijk won de eerste zeven wedstrijden in de groep, inclusief de twee duels met het Nederlands elftal. De ploeg van Didier Deschamps eindigde na het gelijkspel met 22 punten, 4 punten meer dan het eveneens geplaatste Oranje. Griekenland werd derde in de poule met 13 punten.

Frankrijk was in de eerste helft dicht bij de openingstreffer via Antoine Griezmann, maar de inzet van de aanvoerder raakte de paal. In de 42e minuut was het alsnog raak voor de bezoekers, toen Randal Kolo Muani vanuit een moeilijke hoek hard en hoog binnenschoot.

Anastasios Bakasetas maakte tien minuten na rust met een volley de gelijkmaker, waarna Fotis Ioannidis even later Griekenland op 2-1 schoot. Deschamps bracht vervolgens onder anderen Kylian Mbappé, die buiten de basisopstelling was gehouden, binnen de lijnen. Op aangeven van de sterspeler tekende Youssouf Fofana in de 74e minuut met een fraai schot voor de 2-2.