Frankrijk scoort driemaal in oefenwedstrijd tegen buurland Luxemburg

Kylian Mbappé was met één doelpunt en twee assists de grote man bij Frankrijk
Kylian Mbappé was met één doelpunt en twee assists de grote man bij FrankrijkAFP
Frankrijk is in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg drie keer tot scoren gekomen: 3-0. Randal Kolo Muani, Jonathan Clauss en Kylian Mbappé troffen doel voor de tegenstander van Oranje op het EK.

Kolo Muani opende pas vlak voor rust de score in Metz. Hij kopte raak na een goede actie van Kylian Mbappé, die de bal met links voorgaf. In de 70e minuut maakte Clauss er met een schot van buiten het zestienmetergebied 2-0 van. Hij kreeg de bal aangespeeld door Mbappé, die de hele wedstrijd speelde.

Mbappé leek niet tot scoren te komen, maar vlak voor tijd trof hij alsnog doel. De sterspeler, die eerder deze week tekende bij Real Madrid, tikte raak op aangeven van de kort daarvoor ingevallen Bradley Barcola.

Mbappé vormde de voorhoede met Antoine Griezmann en Marcus Thuram. De twee laatstgenoemde aanvallers werden wel gewisseld door bondscoach Didier Deschamps.

Frankrijk en Oranje treffen elkaar op vrijdag 21 juni, in Leipzig.