Gakpo verkozen tot beste speler van Oranje in gewonnen duel met Roemenië

Gakpo verkozen tot beste speler van Oranje
Gakpo verkozen tot beste speler van OranjeAFP
Cody Gakpo is verkozen tot beste speler van de achtste finale tussen het Nederlands elftal en Roemenië (3-0) op het EK. De aanvaller opende de score in de Allianz Arena van München en bereidde in de 83e minuut de tweede treffer van Donyell Malen voor. Malen bepaalde in blessuretijd ook de eindstand.

Gakpo werd na het eerste EK-duel met Polen ook als beste speler van de wedstrijd aangewezen. De aanvaller van Liverpool heeft zich met drie doelpunten aan kop gemeld van de topscorerslijst van het EK. Hij scoorde eerder tegen Polen en Oostenrijk en deelt met drie treffers de eerste plaats met Georges Mikautadze (Georgië), Jamal Musiala (Duitsland) en Ivan Schranz (Slowakije), die ook drie doelpunten maakten. Naast Gakpo zit van dat viertal alleen Musiala nog in het toernooi.

Voor de 25-jarige Gakpo is het zijn zesde doelpunt op een eindtoernooi. Op het WK van 2022 in Qatar scoorde hij drie keer. Gakpo maakte in 28 interlands twaalf doelpunten.