Griekenland wint in Ierland en neemt tweede plek over van Oranje

Georgios Giakoumakis opende in de 20e minuut de score
Georgios Giakoumakis opende in de 20e minuut de scoreProfimedia
Griekenland heeft in groep B van de EK-kwalificatie de tweede plaats overgenomen van Nederland. De Europees kampioen van 2004 won in Dublin van Griekenland: 0-2. Oranje ging in de Johan Cruijff ArenA onderuit tegen het inmiddels gekwalificeerde Frankrijk (1-2).

Voormalig VVV-spits Georgios Giakoumakis opende in de 20e minuut de score, door na een voorzet van Kostas Tsimikas fraai raak te koppen: 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Giorgios Masouras na een snelle uitbraak voor de tweede Griekse treffer.

Ierland drong wel aan en zorgde door de lucht ook wel geregeld voor gevaar, maar een doelpunt leverde dat niet op.

Griekenland heeft na zes wedstrijden 12 punten. Nederland is nu derde met 9 punten uit vijf duels. Griekenland en Nederland staan maandag in Athene tegenover elkaar.