Hongarije heeft de overhand in Ierland, maar verliest door doelpunt Excelsior-spits

De fans van Hongarije hebben er zin in
De fans van Hongarije hebben er zin inProfimedia
Hongarije heeft in het Aviva Stadium te Dublin een 2-1 nederlaag geleden. De thuisploeg wist het EK niet te bereiken na een vierde plaats in Groep B achter onder meer Nederland. Hongarije geeft wel acte de présence in Duitsland en was de bovenliggende partij met 12 doelpogingen tegenover vier van de Ieren. Bij rust stond het 1-1: Adam Idah (36’) en Omonia-verdediger Adam Lang (40’) kwamen op het scoreformulier. Lange tijd leek het daarbij te blijven totdat Excelsior-spits Troy Parrott in de blessuretijd de winnende maakte.

Hongarije oefent komende zaterdag in Debrecen nog tegen Israël en reist daarna af naar Duitsland, om het daar in Groep A op te nemen tegen het gastland, Schotland en Hongarije. Laatstgenoemde is op 15 juni (15.00 uur) de eerste tegenstander in Keulen.

Hongarije won tijdens de kwalificatie voor het EK verrassend Groep G, waar Servië de grote favoriet was, maar tweede werd met vier punten achterstand. Hongarije won tweemaal van de Serven, beide keren met 2-1.