Koeman vindt het nog te vroeg om te oordelen over doelman Flekken

Mark Flekken kende niet zijn beste avond in een Oranje-shirt
Mark Flekken kende niet zijn beste avond in een Oranje-shirtANP
Bondscoach Ronald Koeman wilde zondag na de moeizame zege op Ierland in de EK-kwalificatie (1-2) Mark Flekken niet afvallen. De doelman van Oranje stond vroeg in de wedstrijd aan de basis van de Ierse treffer en maakte ook in het vervolg een onrustige indruk.

"Dat heeft geen zin, om direct na de wedstrijd spelers individueel te gaan beoordelen. Of het zo blijft in het doel? Daar neem ik rustig de tijd voor", aldus Koeman, die veel uittrappen van Flekken niet bij spelers van het Nederlands elftal aan zag komen. In de blessuretijd van de tweede helft stompte de Limburger een bal weg die hij eenvoudig klemvast leek te kunnen pakken.

In de 2e minuut nam Flekken risico door de bal in te spelen op Frenkie de Jong, die in de dekking stond. De Ieren wisten niet te direct te profiteren, maar wel uit de navolgende hoekschop. "Het was over het hele veld één op één", sprak Koeman. "Dan mag je de bal daar nooit zo inspelen. We wisten dat het zwaar zou worden en het wordt nog zwaarder als je dusdanige fouten maakt."