Koploper in Groep F Oostenrijk doet Zweden veel pijn met verdiende overwinning

Real Madrid-verdediger en Oostenrijk-aanvoerder David Alaba
Real Madrid-verdediger en Oostenrijk-aanvoerder David AlabaProfimedia
Twee late doelpunten van Christoph Baumgartner leverden Oostenrijk de overwinning op. Tegen een stug, maar tandeloos Zweden werd het 2-0 tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in Groep F.

Door de overwinning in Wenen staan de Oostenrijkers nog steeds aan kop in de poule met 10 punten na vier wedstrijden, drie meer dan België, dat wel een wedstrijd minder speelde. Zweden staat derde met drie punten.

De bezoekers wisten aanvallend weinig klaar te spelen. Oostenrijk viel aan en zette de Zweedse doelman Robin Olsen een aantal keren aan het werk. Olsen kwam opdagen en hij redde zijn ploeg een aantal keer op briljante wijze, waardoor de ruststand 0-0 was.

De stand in Groep F
De stand in Groep FFlashshare

Na rust was de doelman wederom belangrijk door twee kopballen van Michael Gregoritsch te pareren. Ook op de inzet van Maximilian Wober had de Zweed een antwoord. Pas in de 81e minuut kreeg Oostenrijk wat het verdiende. Ajacied Florian Grillitsch loste een schot, die Olsen niet kon klemmen en Baumgartner schoot de rebound binnen. Zeven minuten later was het opnieuw Baumgartner die attent reageerde door wederom een nieuwe rebound binnen te koppen.