Kroatië herpakt zich na gelijkspel tegen Wales met overwinning in Turkije

Kroatië herpakt zich na gelijkspel tegen Wales met overwinning in TurkijeProfimedia
Kroatië heeft zich herpakt na het gelijkspel in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2024 tegen Wales. Uit bij Turkije in Bursa wonnen de Kroaten met 2-0.

Mateo Kovacic maakte beide doelpunten voor de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic. In de 20e minuut kwam hij goed inlopen en schoot na afleggen door Mario Pasalic hard binnen. Turkije had daarvoor een treffer van Kerem Aktürkoglu afgekeurd zien worden na nipt buitenspel.

Vlak voor de rust scoorde Kovacic opnieuw. Na balverlies bij de Turken werd Mario Pasalic door Luka Modric weggestuurd. Zijn schot wist doelman Mert Günok nog te keren, de rebound van Kovacic niet, waarmee gelijk de eindstand bepaald was.

14 juni tegen Nederland

Wales won ook voor het eerst in groep D. De thuiswedstrijd tegen Letland eindigde in 1-0. Kieffer Moore kopte raak uit een voorzet van Daniel James. Kroatië en Wales hebben beide 4 punten. Turkije, dat was begonnen met een zege op Armenië, heeft 3 punten.

De Kroaten nemen het op 14 juni op tegen het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam.