Lukaku helpt België aan ruime zege op Azerbeidzjan en groepswinst

Lukaku viert zijn eerste van vier goals
Lukaku viert zijn eerste van vier goalsEPA
De nationale voetbalploeg van België heeft de EK-kwalificatie afgesloten als winnaar van groep F. Romelu Lukaku was de grote man in het Koning Boudewijn Stadion met voor rust vier doelpunten. De Belgen versloegen met dank aan hun eeuwige topscorer Azerbeidzjan met 5-0.

PSV'er Johan Bakayoko zag zijn collega-aanvaller Lukaku zijn imposante serie inzetten in de 17e minuut. De aanvaller van AS Roma kopte raak op aangeven van Jéremy Doku. Een onbesuisde overtreding van Eddy op Lukaku leverde de Azerbeidzjaan in de 24e minuut zijn tweede gele kaart op. Een kwartier later stond het 4-0. De tweede van Lukaku werd aanvankelijk afgekeurd vanwege buitenspel van aangever Timothy Castagne, maar de VAR corrigeerde. Met een rake kopbal en een harde schuiver bracht Lukaku de stand op 4-0 en zijn eigen totaal als international op 83 doelpunten.

Lukaku kwam na rust niet meer terug, na een uur verdween ook Bakayoko naar de kant. België haalde niet meer het niveau van de eerste helft en de score werd lang niet verder uitgebreid al was Youri Tielemans er met een schot tegen de paal dichtbij. Leandro Trossard maakte in de slotminuut de 5-0.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Door de zege passeerden de Belgen Oostenrijk op de ranglijst. België eindigde met 20 punten, één meer dan het eveneens voor het EK gekwalificeerde Oostenrijk. Zweden eindigde als derde in groep F met 10 punten. De ploeg won het afsluitend duel met Estland met 2-0 dankzij doelpunten van Viktor Claesson en Emil Forsberg.