Oranje breekt tijdens vierde wedstrijd op EK eindelijk met trend en komt op voorsprong

Gakpo zette Oranje op voorsprong tegen Roemenië
Gakpo zette Oranje op voorsprong tegen RoemeniëANP
Het Nederlands elftal heeft in de vierde wedstrijd van het EK met een trend gebroken. De ploeg van Ronald Koeman kwam in de groepsfase vaak op achterstand, maar opende in de achtste finale tegen Roemenië zelf de score. Cody Gakpo scoorde in de twintigste minuut (1-0).

In het openingsduel met Polen kwam Oranje in de zestiende minuut op achterstand door een doelpunt uit een corner van Adam Buksa. Dankzij Gakpo en Wout Weghorst, die scoorde in de slotfase, won Nederland alsnog: 1-2.

De tweede wedstrijd tegen Frankrijk eindigde in 0-0. In het derde groepsduel met Oostenrijk kwam de ploeg van Koeman tot drie keer toe op achterstand en verloor met 3-2.