Oranje-opponent Oostenrijk komt in Sankt Gallen niet verder dan 1-1 tegen Zwitsers

Oostenrijk viert de goal van Baumgartner
Oostenrijk viert de goal van Baumgartner Profimedia
Oostenrijk, tegenstander van Oranje op het EK voetbal in Duitsland, is in een oefenduel met Zwitserland blijven steken op een gelijkspel. De wedstrijd in Sankt Gallen tegen de mede-EK-ganger eindigde in 1-1.

Het was voor Oostenrijk het eerste gelijkspel na zes overwinningen op rij. In de laatste drie wedstrijden werd elke keer in de eerste tien minuten gescoord en ook tegen Zwitserland opende de ploeg van bondscoach Ralf Rangnick snel de score. Christoph Baumgartner besloot in de vijfde minuut een sprint vanaf eigen helft met een schot langs keeper Yann Sommer, 0-1.

Oostenrijk, dat het op het EK moet doen zonder de herstellende keeper Alexander Schlager, raakte de voorsprong kwijt na een fout van doelman Heinz Lindner. Hij liet in de 26e minuut een inzet van Ruben Vargas los, waarna Silvan Widmer de rebound binnenschoot, 1-1.

Laatste groepswedstrijd

Nederland en Oostenrijk staan op dinsdag 25 juni in de laatste groepswedstrijd tegenover elkaar. Frankrijk en Polen zijn de andere landen in de poule. Zwitserland speelt op het EK achtereenvolgens tegen Hongarije, Schotland en Duitsland.

Servië boekte een overtuigende zege in de uitwedstrijd tegen Zweden. De ploeg van bondscoach Dragan Stojkovic won het oefenduel in Solna met 3-0. Sergej Milinkovic-Savic, Aleksandar Mitrovic en oud-Ajacied Dusan Tadic tekenden voor de treffers. Servië treft op het EK Engeland, Slovenië en Denemarken. Zweden heeft zich niet geplaatst.