Oranje-tegenstander Oostenrijk tankt vertrouwen met 2-1 overwinning op Servië

Patrick Wimmer viert de 1-0
Patrick Wimmer viert de 1-0 ANP
Oranje-tegenstander Oostenrijk heeft in de eerste test voor het EK van later deze maand gewonnen van Servië. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick stond in Wenen na dertien minuten al 2-0 voor en gaf dat ondanks een Servische tegentreffer niet meer weg (2-1). VfL Wolfsburg-speler Patrick Wimmer opende in de tiende minuut de score, middenvelder Christoph Baumgartner bouwde die voorsprong al snel verder uit. Strahinja Pavlovic deed tien minuten voor rust wat terug.

Oud-Ajacieden Nemanja Gudelj en Dusan Tadic hadden een basisplaats bij Servië, Maximilian Wöber (ook ex-Ajax) en aanvoerder Marko Arnautovic (ex-FC Twente) bij Oostenrijk. Feyenoorder Gernot Trauner krijgt nog wat meer rust en ontbrak in de Oostenrijkse wedstrijdselectie.

Oostenrijk oefent later deze week nog tegen buurland Zwitserland. Op 17 juni begint voor het elftal het EK tegen Frankrijk. Het afsluitende groepsduel met Oranje is op 25 juni.