Polen boekt kleine overwinning, Tsjechië verkijkt zich op Modavië

Karol Swiderski na zijn goal
Karol Swiderski na zijn goalProfimedia
In groep E opende Albanië hun kwalificatiereeks in en tegen Polen. Tsjechië kon tegen Moldavië voor de tweede keer winnen in drie dagen.

Polen won met 1-0 van Albanië. Het enige doelpunt kwam op naam van spits Karol Swiderski. Met een laag gekruld schot tekende hij vlak voor rust voor de winnende treffer. Afgelopen vrijdag verloor Polen nog de eerste kwalificatiewedstrijd van met 3-1 van Tsjechië. Via Robert Lewandowski kreeg Polen halverwege de tweede helft de kans verder uit te lopen, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. Vijf minuten voor tijd kreeg de Barcelona-spits nog een kans, maar hij schoot van afstand de bal net over het doel.

Kort voor het einde van de officiële speeltijd kwamen de Polen met de schrik vrij. De Albanese vleugelspeler Myrto Uzuni was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging ging net naast.

Tsjechië-Moldavië

Tsjechië kwam niet verder dan 0-0 tegen Moldavië. Drie dagen eerder werd Polen nog met 3-1 verslagen. De Tsjechen hadden het meeste van bal, maar konden de Moldavische verdediging niet kapot spelen. De kansen waren schaars. West Ham-middenvelder Tomas Soucek miste vlak voor rust een kans om de score te openen en Tomas Cvancara, die tegen Polen nog scoorde, dwong de Moldavische keeper tot een redding. Ondanks het gelijkspel gaat Tsjechië met vier punten aan kop in groep E. Polen staat tweede met drie punten. Moldavië volgt op de derde plaats met twee punten.