Portugal en Slowakije sluiten succesvolle kwalificatiecampagne winnend af

Cristiano Ronaldo (rechts) bleef op 10 goals staan
Cristiano Ronaldo (rechts) bleef op 10 goals staanEPA
De Portugese voetballers hebben ook hun laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. De ploeg, die al zeker was van deelname aan het EK, was in Lissabon met 2-0 te sterk voor IJsland en bleef zonder puntenverlies in groep J.

Bruno Fernandes opende in de 37e minuut de score voor Portugal. In de 66e minuut maakte Ricardo Horta de 2-0. Cristiano Ronaldo scoorde niet en bleef op tien doelpunten staan.

Slowakije

Slowakije plaatste zich eerder deze week als de nummer 2 voor de Europese titelstrijd met een overwinning op de IJslanders (4-2). In de laatste wedstrijd nam de ploeg het op tegen Bosnië en Herzegovina. Ook dit duel wonnen de Slowaken met 2-1 dankzij treffers van oud-Feyenoorder Robert Bozenik en Lubomir Satka. Bozenik scoorde op aangeven van Feyenoord-speler David Hancko. Bosnië en Herzegovina beëindigden het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Renato Gojkovic in de tweede helft.

Luxemburg speelde al na 5 minuten met tien man tegen Liechtenstein na een rode kaart voor Danel Sinani, maar pakte toch de winst. Gerson Rodrigues maakte de enige treffer.