Portugal wint na foutloze kwalificatiereeks ook oefenwedstrijd van Finland

Bruno Fernandes viert de vierde Portugese goal met zijn ploeggenoten
Bruno Fernandes viert de vierde Portugese goal met zijn ploeggenotenAFP
Portugal heeft in aanloop naar het EK een oefenwedstrijd met 4-2 van Finland gewonnen. De thuisploeg liep uit naar een 3-0 voorsprong, maar de bezoekers vonden aansluiting dankzij twee doelpunten van Minnesota United-aanvaller Teemu Pukki in de 73e en 77e minuut. In de slotfase stelde Bruno Fernandes de overwinning veilig (84’). De middenvelder van ManUnited scoorde ook de 3-0 (55’). Voor rust troffen Ruben Dias (17’) en Diogo Jota (45+4’) doel.

Cristiano Ronaldo ontbrak nog bij de gastheren. De Portugezen hebben in hun laatste 24 wedstrijden niet meer gelijkgespeeld (W19, V5). In tegenstelling tot de meeste landen oefent het team van bondscoach Roberto Martinez nog tweemaal. Zaterdag (18.45 uur) is Kroatië de tegenstander in Oeiras en op dinsdag 11 juni (20.45 uur) wacht in Aveiro Ierland.

Portugal doorliep tijdens de kwalificatie voor het EK Groep J zonder enig probleem. Alle tien de wedstrijden werden gewonnen met een doelsaldo van 36-2. Slowakije werd tweede op acht punten achterstand. Op het EK treft Portugal in Groep F Georgië, Turkije en Tsjechië. Laatstgenoemde is op 18 juni (21.00 uur) de eerste tegenstander in Leipzig.