Portugal wint ook met ruime cijfers in Luxemburg na eerder zege op Liechtenstein

Vincent Thill (rood) van Luxemburg in duel met Nuno Mendes (wit shirt)
Vincent Thill (rood) van Luxemburg in duel met Nuno Mendes (wit shirt)ANP
Portugal heeft ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Ditmaal werd Luxemburg met 6-0 verslagen, mede dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo. Donderdag had Portugal al met 4-0 gewonnen van Liechtenstein. Ook in dat duel tekende Ronaldo voor twee goals.

Ronaldo opende de score in de negende minuut. Een kopbal van Nuno Mendes verdween via de voet van de aanvaller in het doel. João Félix maakte er na een kwartier 0-2 van met een kopbal en niet veel later was ook Bernardo Silva trefzeker met zijn hoofd. Ronaldo maakte na iets meer dan een half uur zijn tweede van de avond, een schuiver met links.

Ronaldo werd na ruim een uur gewisseld, Gonçalo Ramos kwam voor hem in de ploeg. Kort daarvoor had Ronaldo een gele kaart gekregen voor een schwalbe.

In de tweede helft daalde het tempo en ging Portugal niet tot het uiterste om de score op te voeren. Invaller Otávio scoorde een klein kwartier voor tijd nog met een kopbal. Rafael Leão kreeg vervolgens de uitgelezen kans er 0-6 van te maken, maar hij miste vanaf elf meter. Iets daarna scoorde Leão alsnog met een tegendraads schot na een solo.

In dezelfde groep won Slowakije met 2-0 van Bosnië en Herzegovina. Róbert Mak en Lukas Haraslin scoorden.