Schotland wint in waterballet met Georgië ook vierde kwalificatiewedstrijd in Groep A

Scott McTominay(l) en Luka Gagnidze (r) in duel om de bal
Scott McTominay(l) en Luka Gagnidze (r) in duel om de balProfimedia
Schotland is een stapje dichter bij plaatsing voor het EK 2024. Door een 2-0-overwinning op Georgië zijn de Schotten in Groep A nog steeds zonder puntenverlies. De wedstrijd in Glasgow lag een uur en 40 minuten stil door zware regenval.

Al na zes minuten spelen zette Callum McGregor de 1-0 op het scorebord. Twee minuten later legde scheidsrechter van dienst Istvan Vad het spel stop vanwege de weersomstandigheden. Wat een pauze van 20 minuten had moeten zijn, werd een veel langere onderbreking. Omdat Georgië zich pas 10 minuten na het besluit van de officials om de wedstrijd te hervatten weer op het veld meldde, duurde het oponthoud nog langer.

De spelersratings voor de wedstrijd Schotland - Georgië
De spelersratings voor de wedstrijd Schotland - GeorgiëFlashshare

Schotland domineerde een eerste helft, waarin het tempo hoog lag op de doorweekte grasmat. Vlak na rust verdubbelde Scott McTominay op briljante wijze de score.

In de 93e minuut kreeg Georgië een penalty na een handsbal van Aaron Hickey, maar Khvicha Kvaratskhelia miste.

De stand in Groep A
De stand in Groep AFlashshare

Schotland heeft na vier gespeelde wedstrijden 12 punten en speelt op 8 september tegen Cyprus. Georgië, dat tweede staat, heeft vier punten en speelt de eerstvolgende wedstrijd tegen Spanje.