Schotse aanvoerder Robertson wil ruime nederlaag snel vergeten: 'Er ging heel veel mis'

Andrew Robertson had het even zwaar na de wedstrijd
Andrew Robertson had het even zwaar na de wedstrijdANP
Andy Robertson wil de ruime nederlaag van Schotland tegen Duitsland (5-1) in de openingswedstrijd van het EK voetbal snel vergeten. "We hebben de openingswedstrijd tegen het gastland gespeeld. Veel moeilijker wordt het voor ons niet meer", keek de aanvoerder van de Schotten vooruit naar de komende groepsduels met Hongarije en Zwitserland.

Duitsland leidde bij rust al met 3-0, na treffers van Florian Wirtz, Jamal Musiala en Kai Havertz. Schotland speelde de gehele tweede helft met tien man. Ryan Porteous kreeg vlak voor rust een rode kaart voor zijn overtreding op Ilkay Gündogan.

In de tweede helft scoorden de invallers Niclas Füllkrug en Emre Can nog voor het gastland. De Duitse verdediger Antonio Rüdiger passeerde in de slotfase zijn eigen doelman Manuel Neuer. "Er gingen echt heel veel dingen mis", zei Robertson. "Dit moeten we wel even analyseren."