Slowakije en Roemenië hebben genoeg aan gelijkspel en bereiken volgende ronde

Marin maakte vanaf de stip gelijk tegen Slowakije
Marin maakte vanaf de stip gelijk tegen SlowakijeProfimedia
Slowakije en Roemenië hebben de laatste wedstrijd in groep E gelijkgespeeld. Daarmee haalden ze beiden vier punten en bereikten ze beiden ook de achtste finales. Roemenië werd eerste in de poule, Slowakije derde. De doelpunten werden gemaakt door Ondrej Duda en Razvan Marin.

Eerste helft

Vooraf werd er gesproken over een mogelijke salonremise, maar daar was in de eerste seconden niets van te merken. Slowakije zocht gelijk de aanval en leek gevaarlijk te worden via Ivan Schranz. De aanvaller kwam echter niet toe aan een schot. Het aanvallende geweld zwakte daarna wat af van Slowakije en Roemenië ging zich meer met het spel bemoeien na zes minuten. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Slowaken na negen minuten. Lukáš Haraslín kwam door aan de linkerkant en gaf een voorzet richting Strelec, maar er zat een verdediger van Roemenië tussen voordat de spits kon inkoppen. Het werd nog bijna een eigen doelpunt, maar gelukkig voor de Roemenen vloog de bal over.

Na elf minuten kwam de eerste grote kans en die was vor Roemenië. Rechtsback Andrei Rațiu was mee opgekomen en kwam in de zestien tot een schotkans, maar Martin Dúbravka viste de bal er knap uit. Ook in de nastoot ging de bal er niet in. Na een kwart wedstrijd kwam de beste kans voor Slowakije. Een vrije trap werd vanaf de linkerkant scherp aangesneden, maar zowel Dávid Hancko als Juraj Kucka miste de bal en dus ging de bal net naast. Een minuut later was het wel raak. Middenveldder Ondrej Duda kopte een voorzet van Kucka knap tegendraads binnen: 1-0.

Duda maakte de 1-0 tegen Roemenië
Duda maakte de 1-0 tegen RoemeniëProfimedia

Slowakije was gebrand om te winnen, want ze bleven de aanval zoeken. Na een halfuur kwam er weer een voorzet van de linkerkant richting Strelec, maar de spits kwam een teenlengte te kort om te bal binnen te werken. Na 33 minuten kwam er weer iets van gevaar aan Roemeense kant. Het was weer de back Rațiu die een kans kreeg. Hij schoot van ruim twintig meter op doel, maar dat was een makkelijke prooi voor Dúbravka. Roemenië drukte door. Hagi kwam door aan de rechterkant en ging naar het gras. Feyenoord-speler Hancko maakte de overtreding op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Daniel Siebert gaf een vrije trap, maar dat werd na een ingreep van de VAR een penalty. Răzvan Marin Kegelde de bal in de kruising en maakte de 1-1.

Twee minuten voor rust kreeg Marin nog een kans op de 1-2. Hij kwam vanaf de linkerkant naar binnen en probeerde de lange hoek te vinden, maar zijn inzet ging naast. Dat was het laatste wapenfeit van Roemenië voor rust en ook Slowakije kreeg geen kans meer, een 1-1 ruststand dus.

Tweede helft

Na vijf minuten in de tweede helft gespeeld te hebben kreeg Slowakije de eerste kans. Haraslin kwam vanaf de linkerkant naar binnen, richting de achterlijn. Hij ging voor eigen succes, maar doelman Florin Niță kon makkelijk redding brengen in de korte hoek. Het bleef daarna rustig. Logisch, want met deze stand waren beide ploegen door. Op het uur kreeg Roemenië wel twee kansen. Marin kwam rond de zestien aan de bal en probeerde de doelman van een stilstaande trap te verschalken, maar dat lukte niet. Ook de rebound ging er niet in, die inzet vloog over.

In de 65e minuut kwam de grootste kans van de tweede helft en die was voor Slowakije. Strelec schoot vanaf de rand van de zestien op doel, maar doelman Niță kon ternauwernood redden met de benen. Een minuut later kreeg Lukáš Haraslín een grote kans. Hij kwam vanaf de linkerkant naar binnen en zocht de verre hoek, maar schoot net voorbij de verste paal. Inmiddels was het kei en keihard aan het regenen. In het restant van de tweede helft bleef het een gevecht op het middenveld. Kansen waren heel erg schaars. Vooral Slowakije, virtueel derde bij deze stand, zocht nog de aanval. Roemenië vond het wel best met een 1-1 stand.

De opstellingen
De opstellingenFlashshare

Dit waren de opstellingen van Slowakije en Roemenië. Bij Slowakije was er één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Oekraïne. Robert Bozenik, oud-spits van Feyenoord zat op de bank. David Strelec speelde in zijn plaats. Roemenië voerde twee wijzigingen door. Valentin Mihaila en Dennis Man zaten op de bank. Ianis Hagi en Florinel Coman begonnen in de basis.