Spanje verovert met recordaantal van vijftien treffers de Europese titel

Spanje won op dit EK alle zeven wedstrijden
Spanje won op dit EK alle zeven wedstrijdenANP
Spanje heeft een recordaantal doelpunten gemaakt op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente is met vijftien doelpunten Europees kampioen geworden. Frankrijk veroverde in 1984 met veertien treffers de Europese titel.

Spanje veroverde voor de vierde keer de Europese titel. Ook dat is een record. Duitsland werd driemaal Europees kampioen. Spanje versloeg zondag Engeland (2-1) in de finale van het EK. Nico Williams schoot Spanje op voorsprong in het Olympiastadion van Berlijn. De linksbuiten scoorde in de 47e minuut op aangeven van Lamine Yamal, met 17 jaar de jongste speler ooit in een EK-finale. Engeland wankelde vlak na de openingstreffer. Dani Olmo, Álvaro Morata en Yamal misten echter kansen op een tweede treffer.

Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, greep in en wisselde zijn aanvoerder Harry Kane voor Ollie Watkins, de maker van het winnende doelpunt in de halve finale tegen Oranje. Niet Watkins, maar de eveneens ingevallen Cole Palmer schoot Engeland in de 73e minuut op gelijke hoogte, via het lichaam van de Spaanse invaller Martín Zubimendi. Invaller Mikel Oyarzabal maakte in de 86e minuut het winnende doelpunt.