Tsjechië in laatste oefeninterland voor EK diep in blessuretijd langs Noord-Macedonië

Macedonië maakte in de 65e minuut de gelijkmaker
Macedonië maakte in de 65e minuut de gelijkmakerProfimedia
Tsjechië heeft hun laatste oefeninterland voor het EK met 2-1 gewonnen van Noord-Macedonië. De gastheren kwamen in de Malsovicka Arena van FC Hradec Králové op 1-0 dankzij een rake strafschop van Leverkusen-spits Patrik Schick (60’), maar niet lang daarna kopte Isnik Alimi de gelijkmaker binnen. Diep in blessuretijd schoot Fiorentina-middenvelder Antonin Barak de winnende binnen vanaf elf meter.

Vaclav Cerny, tegenwoordig speler van Wolfsburg, maar jarenlang actief in de Eredivisie bij Ajax, FC Utrecht en FC Twente, bleef op de bank. Feyenoord-middenvelder Ondrej Lingr kreeg een paar speelminuten. Hij kwam in de 89e minuut in het veld voor Slavia Praag-speler Tomas Holes en had in de 97e minuut de 2-1 op zijn schoen, die daarna alsnog viel via de tweede toegewezen strafschop voor de thuisploeg.

FC Twente-middenvelder Michal Sadílek haakte zondag volgens de Tsjechische bond af na een val van een fiets, maar na berichtgeving in diverse media werd maandag toegegeven dat Sadílek zich in zijn vrije tijd had geblesseerd tijdens een afdaling op een driewieler.

Tsjechië speelde vorige week een oefenwedstrijd tegen Malta, die met 7-1 gewonnen werd. Het team van bondscoach Ivan Hasek, die begin dit jaar de baan kreeg, bereikte het EK door tweede te worden in Groep E. Tsjechië behaalde net als Albanië 15 punten. Polen, tegenstander van Nederland, werd derde.

De Tsjechen starten hun EK met een wedstrijd op 18 juni (21.00 uur) tegen Portugal. Daarna volgen Georgië en Turkije in Groep F.