Turkije plaatst zich voor EK, Wales brengt Kroatië in de problemen

Yunus Akgün viert zijn openingstreffer tegen Letland
Yunus Akgün viert zijn openingstreffer tegen LetlandProfimedia
Turkije heeft zich gekwalificeerd voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland. De Turken van bondscoach Vincenzo Montella waren in Konya met 4-0 te sterk voor Letland en zijn in ieder geval verzekerd van een van de bovenste twee plekken in groep D.

Yunus Akgün opende in de tweede helft de score voor de Turken, nadat een treffer van hem in de eerste helft nog was afgekeurd. Invaller Cenk Tosun maakte in de slotfase de tweede treffer en na de derde van Kerem Aktürkoglu zorgde hij ook voor de 4-0-eindstand. Turkije leidt in de groep met 16 punten uit zeven wedstrijden. Achter de Turken is het nog spannend.

Ratings Turkije-Letland
Ratings Turkije-LetlandFlashsha.re

Wales versloeg Kroatië met 2-1 en houdt daarmee kans op kwalificatie voor het EK. Harry Wilson maakte beide treffers voor Wales dat net als de Kroaten op 10 punten komt. Mario Pasalic scoorde nog voor de bezoekers, die in de slotfase alles probeerden om gelijk te komen. Beide ploegen hebben nog twee wedstrijden te spelen. Armenië heeft met 7 punten ook nog een kans om tweede te worden in de groep.

Ratings Wales-Kroatië
Ratings Wales-KroatiëFlashsha.re

Zeven landen geplaatst

Na gastland Duitsland en afgelopen vrijdag Frankrijk, België en Portugal, plaatsten vanavond Spanje, Schotland en Turkije zich. Daarmee zijn zeven van de 24 deelnemers aan de eindronde nu bekend.