UEFA kiest Lamine Yamal als maker van mooiste doelpunt van het Europees Kampioenschap

Lamine Yamal gaf in de finale een assist namens toernooiwinnaar Spanje
Lamine Yamal gaf in de finale een assist namens toernooiwinnaar SpanjeAFP
De UEFA heeft de gelijkmaker van de Spanjaard Lamine Yamal in de halve finale tegen Frankrijk (2-1) uitgeroepen tot mooiste treffer van het afgelopen EK. Het geplaatste schot vanaf zo'n 20 meter won van de omhaal van de Engelman Jude Bellingham in de blessuretijd van de uiteindelijke gewonnen achtste finale tegen Slowakije (2-1 na verlenging). De Zwitser Xherdan Shaqiri eindigde als derde met zijn schot in de korte hoek tegen Schotland (1-1).

Xavi Simons haalde met de tiende plek ook nipt de lijst met mooiste treffers. De middenvelder bracht Oranje met een hard schot op voorsprong in de zevende minuut van de halve finale tegen Engeland. Door treffers van Harry Kane en Ollie Watkins verloor Nederland alsnog met 2-1.