Vaclav Cerny weet het net twee keer te vinden voor Tsjechië tegen de Faeröer

Er was dit seizoen ook al zoveel te juichen voor Vaclav Cerny bij FC Twente
Er was dit seizoen ook al zoveel te juichen voor Vaclav Cerny bij FC TwenteANP
Vaclav Cerny heeft Tsjechië zaterdag in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal aan een overwinning geholpen. De aanvaller van FC Twente scoorde twee keer in de uitwedstrijd tegen De Faeröer: 0-3.

Verdediger Ladislav Krejci II zette de Tsjechen na een kwartier spelen op voorsprong. Kort voor rust scoorde Cerny voor het eerst, op fraaie wijze. De voormalig speler van Ajax krulde de bal van net buiten het zestienmetergebied in de verre hoek.

Opnieuw met links

De tweede treffer van Cerny leek op de eerste. In de 75e minuut schoot hij opnieuw met links raak. In de 80e minuut verving Michal Sadilek, ook spelend bij FC Twente, Cerny.

Tsjechië leidt in groep E met 7 punten uit drie duels. Polen en Albanië volgen met 3 punten uit twee wedstrijden.