Noorwegen en Finland blijven steken op gelijkspel in groep van Nederland

Finland en Noorwegen spelen gelijk tegen elkaar
Finland en Noorwegen spelen gelijk tegen elkaarANP
In de groep van Nederland hebben de Noorse voetbalvrouwen de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland niet weten te winnen. Een doelpunt van de voor Chelsea uitkomende Guro Reiten voor rust leek beslissend, maar diep in blessuretijd maakte Emma Koivisto toch nog de 1-1.

Door het gelijkspel blijft Noorwegen tweede in de groep met 6 punten uit vijf duels. Koploper Nederland heeft 7 punten, Italië en Finland 5 punten. Oranje speelt om 20.45 uur in Sittard tegen de Italiaanse vrouwen en is bij winst verzekerd van een EK-ticket.

Dinsdag sluit Oranje de kwalificatiereeks af met een wedstrijd in en tegen Noorwegen. De eerste twee in de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar.