Wales slaat diep in blessuretijd toe om punt mee te nemen uit Kroatië in groep D

Nathan Broadhead verschalkt doelman Dominik Livaković in de laatste minuut
Nathan Broadhead verschalkt doelman Dominik Livaković in de laatste minuutProfimedia
Dankzij een doelpunt in de derde minuut van blessuretijd van debutant Nathan Broadhead heeft Wales zaterdag in de openingswedstrijd van hun kwalificatiecampagne voor Euro 2024 in Groep D met 1-1 gelijkgespeeld tegen Kroatië.
Kroatië 1-1 Wales
Kroatië 1-1 WalesFlashshare

Wales speelde zijn eerste wedstrijd sinds hun talisman Gareth Bale zich in januari terugtrok uit de sport na een recordaantal van 111 interlands.

Andrej Kramaric schoot vroeg in de eerste helft van buiten het strafschopgebied, maar Wales-doelman Danny Ward maakte een goede redding met één hand. Kroatië brak de ban in de 28e minuut toen Kramaric zich losmaakte van zijn verdediger en de bal van buiten het strafschopgebied binnen punterde.

In de tweede helft probeerde Wales het spel te domineren door het tempo op te voeren en de Kroatische verdediging te testen, maar zonder succes tot diep in blessuretijd. Invaller Broadhead redde een punt voor de bezoekers door de bal bij de tweede paal binnen te koppen na een lange inworp. Opvallend genoeg viel de goal nog geen minuut nadat sterspeler Luka Modrić werd gewisseld aan de kant van Kroatië.