Weghorst speelt 25e interland en ontvangt zilveren schaal

Wout Weghorst was trefzeker in zijn 25e interland
Wout Weghorst was trefzeker in zijn 25e interlandANP
Wout Weghorst is zondag in de uitwedstrijd tegen Ierland in de EK-kwalificatie begonnen aan zijn 25e interland voor Oranje. De spits van Hoffenheim kwam aan het begin van de tweede helft het veld in als vervanger van Daley Blind. Weghorst scoorde in de 56e minuut en bracht Nederland daarmee op voorsprong (1-2).

De 31-jarige aanvaller ontvangt na afloop van het duel in Dublin de bijbehorende zilveren schaal uit handen van Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB.

Weghorst speelde in maart 2018 in een met 1-0 verloren oefenwedstrijd tegen Engeland zijn eerste wedstrijd voor het Nederlands elftal. Ronald Koeman zat toen voor het eerst op de bank als bondscoach.

Met zijn hoofd

In 25 interlands scoorde Weghorst zeven keer. Drie dagen voor de ontmoeting met de Ieren was hij ook trefzeker in de met 3-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.

Het meest memorabele doelpunt van de oud-spits van onder meer AZ, VfL Wolfsburg en Manchester United, was eind vorig jaar op het WK in Qatar. In de kwartfinale tegen Argentinië nam Weghorst de bal in de 11e minuut van de extra tijd van de tweede helft, na een slim genomen vrije trap van Teun Koopmeiners, achter een muur van verdedigers aan en schoot over de grond raak: 2-2. In de verlenging werd niet meer gescoord, waarna Argentinië na strafschoppen naar de halve finales ging. Weghorst, die in die wedstrijd als invaller met zijn hoofd ook het eerste doelpunt van Oranje maakte, benutte zijn penalty in de strafschoppenreeks wel.