Yamal met 16 jaar en 57 dagen jongste speler en doelpuntenmaker ooit voor Spanje

Alex Baena (L) and Lamine Yamal vieren de 1-7
Alex Baena (L) and Lamine Yamal vieren de 1-7ANP
Lamine Yamal heeft Pablo Gavi afgelost als jongste speler in het Spaanse voetbalelftal. De 16-jarige aanvaller van FC Barcelona verving vrijdag in de EK-kwalificatiewedstrijd bij Georgië kort voor rust de geblesseerd uitgevallen Dani Olmo. Yamal was in de door Spanje met 7-1 gewonnen wedstrijd ook direct trefzeker en is naast jongste speler dus ook de jongste doelpuntenmaker ooit voor Spanje.

Yamal is 16 jaar en 57 dagen oud. Gavi debuteerde twee jaar geleden bij Spanje. De ploeggenoot van Yamal bij Barcelona was toen 17 jaar en 62 dagen. Yamal debuteerde in april op 15-jarige leeftijd voor FC Barcelona in de Spaanse competitie.

Georgië, met Ajacied Georges Mikautadze in de basis, had helemaal niets in te brengen in Tbilisi. Bij rust leidde Spanje al met 4-0. Enige tegenvaller was dat naast Olmo ook Marco Asensio kort voor rust het veld met een blessure moest verlaten.

Álvaro Morata

Álvaro Morata scoorde drie keer voor de Spanjaarden, die eerder in de kwalificatie verloren van Schotland (2-0). Met 6 punten uit drie duels ligt het elftal van bondscoach Luis de la Fuente op schema voor deelname aan het EK van volgend jaar in Duitsland. Schotland, dat later op vrijdag tegen Cyprus speelt, is met 12 punten uit vier duels koploper. De nummers 1 en 2 kwalificeren zich voor het EK.