Zwitserland werkt aan een goed gevoel richting EK met vier goals tegen Estland

Amdouni heeft zojuist de 2-0 gemaakt
Amdouni heeft zojuist de 2-0 gemaaktProfimedia
Zwitserland heeft de vriendschappelijke interland in Luzern tegen Estland met 4-0 gewonnen. Het Alpenland kon wel een succesje gebruiken. AEK Athene-middenvelder Steven Zuber scoorde in de 20e minuut de 1-0, na rust verdubbelde Zeki Amdouni van Burnley de score (47’). Monchengladbach-verdediger Nico Elvedi kreeg de derde Zwiterse goal achter zijn naam (63') en vedette Xherdan Shaqiri maakte er 4-0 van uit een strafschop (70’).

Zwitserland kende een moeizame kwalificatie voor het EK. Voor velen waren ze de gedoodverfde favoriet in Groep I, maar het was Roemenië dat met 22 punten eerste werd. De Zwitsers volgden op vijf punten, slechts twee meer dan nummer drie Israël. Ook in de oefenwedstrijden in maart maakte de ploeg van bondscoach Murat Yakin niet echt indruk met een gelijkspel tegen Denemarken (0-0) en een nipte overwinning op Ierland (0-1).

Zwitserland neemt het op het EK in Groep A op tegen gastland Duitsland, Schotland en Hongarije. Laatstgenoemde is op 15 juni (15.00 uur) de eerste tegenstander in Keulen.