Aanvoerder Van Ginkel leidt Vitesse in slotfase langs tiental FC Volendam

Van Ginkel viert de late winnende treffer
Van Ginkel viert de late winnende trefferANP
Vitesse is goed aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. De Arnhemmers wonnen in de slotfase bij FC Volendam: 1-2. Aanvoerder Marco van Ginkel kon de bal in de 86e minuut van dichtbij in het doel schieten.

Volendam begon zonder Carel Eiting aan de wedstrijd. Eiting, die middenin een transfersoap zit en in verband wordt gebracht met een transfer naar FC Twente, meldde zich enkele uren voor de aftrap ziek.

De nederlaag deed vooral pijn bij Robert Mühren. De spits van FC Volendam werd in de blessuretijd van de eerste helft met een rode kaart van het veld gestuurd toen hij met gestrekt been inkwam op het been van Mathijs Tielemans.

Volendam leidde op dat moment met 1-0 en had voor rust vaker kunnen scoren. Na een voorzet bij de tweede paal van Bilal Ould-Chikh opende Mühren in de 10e minuut de score. De bij Vitesse teruggekeerde doelman Eloy Room redde vervolgens op schoten van Damon Mirani en Mühren.

Rode kaart

Vitesse mocht blij zijn dat het de schade tot één doelpunt beperkt hield. Na de rode kaart van Mühren veranderde het spelbeeld na rust. Na een fraaie assist van Saïd Hamulic schoot Tielemans na een uur spelen de 1-1 binnen.

Van Ginkel speelt vanwege zijn blessuregevoeligheid liever niet op kunstgras. Trainer Phillip Cocu bracht zijn aanvoerder in de 73e minuut alsnog in de ploeg. Dat had succes. Na een voorzet van rechtsback Carlens Arcus dook Van Ginkel kort voor tijd bij de eerste paal op en tikte de bal binnen (1-2). Een slotoffensief van Volendam leverde niets meer op.