Ajax boekt tegen Sint-Truiden eerste overwinning in voorbereiding nieuwe seizoen

Christian Rasmussen, Kenneth Taylor en Chuba Akpom vieren de 4-0
Christian Rasmussen, Kenneth Taylor en Chuba Akpom vieren de 4-0Profimedia
Ajax heeft de eerste overwinning behaald in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Amsterdammers versloegen in het Gelderse Oldebroek Sint-Truidense VV uit België met 4-0.

Verdediger Jorrel Hato opende in de beginfase de score en Jaydon Banel nam, in de eerste minuut na rust, de 2-0 voor zijn rekening. Banel scoorde op aangeven van Carlos Forbs, die de 3-0 maakte. Kenneth Taylor bepaalde tien minuten voor tijd de uitslag.

Ajax-trainer Francesco Farioli wilde in de voor publiek toegankelijke oefenwedstrijd zoveel mogelijk spelers aan het werk zien en wisselde veel.

Voorbereiding

Ajax was de voorbereiding begonnen met een 1-0-nederlaag tegen PEC Zwolle. Die wedstrijd werd op het trainingscomplex van Ajax afgewerkt.

Het duel werd iets vervroegd vanwege het noodweer dat het land dinsdagavond treft.