Ajax delft onderspit in besloten oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Carlos Forbs verscheen voor de eerste keer aan de aftrap namens de AmsterdammersProfimedia
Ajax oefende maandagmiddag op het eigen sportcomplex De Toekomst tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers hebben met 0-1 gewonnen.

Ajax stond aan de aftrap met de volgende elf spelers: Diant Ramaj; Jorge Sánchez, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Owen Wijndal; Silvano Vos, Davy Klaassen, Steven Berghuis; Carlos Forbs, Christian Rasmussen, Mika Godts.

Dit was de basisopstelling van de bezoekers uit Deventer: Erwin Mulder; Pim Saathof, Joris Kramer, Jamal Amofa, Dean James; Oliver Edvardsen, Xander Blomme, Evert Linthorst, Darío Serra; Sylla Sow, Thibo Baeten.

Wedstrijdverloop

Het was de 21-jarige Belg Baeten die na een fout van Berghuis in de 34e minuut de score opende op aangeven van Sow. Rasmussen kreeg ook twee opgelegde kansen om het openingsdoelpunt voor Ajax te maken, maar daar slaagde hij niet in.

Na rust zorgde Godts voor de nodige dreiging vanaf de linkerflank. Hij legde de bal panklaar voor invaller Jaydon Banel en raakte de paal uit een snel genomen vrije trap van Berghuis, maar ook dat hielp de Amsterdammers niet aan een treffer. Toen er volop gewisseld werd in de tweede helft en Klaassen naar de kant werd gehaald, kreeg Wijndal de aanvoerdersband om zijn arm.

Go Ahead leek tegen het einde van de wedstrijd de voorsprong te vergroten toen Sow opnieuw een ploeggenoot bediende, maar Serra wist zijn kans niet te verzilveren.