Ajax morst opnieuw punten en komt niet verder dan gelijkspel bij Go Ahead Eagles

Davy Klaassen viel in en maakte gauw de 1-1.
Davy Klaassen viel in en maakte gauw de 1-1.ANP / ddp USA / Profimedia
Ajax heeft de ruime zege op Fortuna Sittard geen goed gevolg kunnen geven. In Deventer kwamen de Amsterdammers niet verder dan een pover 1-1 gelijkspel.

Met Brian Brobbey op de bank en Wout Weghorst als basisdebutant probeerde trainer Francesco Farioli de ploeg te rouleren in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Besiktas. Youri Baas ontbrak bij Ajax en werd vervangen door Ahmetcan Kaplan, die zo zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg.

Tegen Go Ahead Eagles wist Ajax weinig potten te breken in de eerste helft. Met de grootste kansen voor de thuisploeg wist Ajax de weg naar het doel van de tegenstander niet tot nauwelijks te vinden en was Weghorst onzichtbaar. Na rust speelde de ploeg van Farioli met nog minder inspiratie en zag het oud-Ajacied Enric Llansana de thuisploeg op voorsprong zetten.

De statistieken.
De statistieken.Flashscore

Enkele minuten later was het Davy Klaassen die met zijn eerste balcontact de 1-1 binnenkopte en een punt redde voor Ajax, dat op zeven punten uit vier duels komt in de Eredivisie. Go Ahead, dat de wedstrijd veelal als bovenliggende partij speelde, staat eveneens op zeven punten.

Ajax komt komende donderdag uit in Europa en ontmoet het Turkse Besiktas van trainer Giovanni van Bronckhorst in Amsterdam, waarna RKC-uit op het schema staat. Go Ahead Eagles staat een uitduel bij FC Groningen te wachten.