Ajax wint restant van moeizame uitwedstrijd tegen Groningen in lege Euroborg

Ajax heeft de zondag gestaakte uitwedstrijd tegen FC Groningen gewonnen (2-3)
Ajax heeft de zondag gestaakte uitwedstrijd tegen FC Groningen gewonnen (2-3)ANP
Ajax heeft de zondag gestaakte uitwedstrijd tegen FC Groningen gewonnen (2-3). De club uit Amsterdam staat twee speelronden voor het einde van de competitie derde, met een voorsprong van 2 punten op AZ. Het als tweede geklasseerde PSV heeft 5 punten meer dan Ajax en kan zich zondag tijdens het thuisduel met sc Heerenveen voor de voorronden van de Champions League plaatsen.

De nummer 3 van de eindstand mag aan de Europa League deelnemen, de nummer 4 begint het Europese seizoen in de Conference League.

Het duel tussen het al gedegradeerde FC Groningen en Ajax werd zondag al na 9 minuten bij een gelijke stand (0-0) gestaakt nadat fans van de thuisploeg tot twee keer toe een rookbom op het veld hadden gegooid. Beide ploegen begonnen om 15.00 uur in een leeg stadion aan het restant van het duel.

Dušan Tadić benutte in de 18e minuut een strafschop voor Ajax. De voor de geblesseerde Ricardo Pepi ingevallen Florian Krüger maakte in de 38e minuut gelijk. Ajax liep in de tweede helft uit naar 1-3. Brian Brobbey en Jurriën Timber maakten de doelpunten. Laros Duarte bepaalde in de 87e minuut de eindstand namens FC Groningen.

Persoonlijk succes

Dušan Tadić kan na dinsdagmiddag weer een doelpunt en een assist bijschrijven. De Serviër speelt zijn vijfde seizoen bij Ajax en heeft na zijn treffer van dinsdag ieder jaar minimaal tien doelpunten en tien assists kunnen weerleggen in de Eredivisie. Dit seizoen is hij ook weer de 'MVP' van de Eredivisie met tien goals en zeventien assists.

Opvallend moment

Tegen het einde van de wedstrijd maakte Devyne Rensch met beide armen hands in het eigen strafschopgebied, maar hier zag zowel scheidsrechter Jeroen Manschot als de VAR geen overtreding in.