Almere City boekt eerste Eredivisiezege ooit op bezoek bij Utrecht

Almere City heeft de eerste zege in de Eredivisie te pakken
Almere City heeft de eerste zege in de Eredivisie te pakkenANP
Almere City FC heeft zijn eerste overwinning ooit in de Eredivisie geboekt. De gepromoveerde ploeg van coach Alex Pastoor won met 0-2 bij FC Utrecht en passeerde daarmee de thuisploeg op de ranglijst.

FC Utrecht boekte na vier nederlagen onder de nieuwe trainer Ron Jans een overwinning bij Heracles. maar na de nederlaag vorige week bij NEC (3-0) volgde in de eigen Galgenwaard een nieuwe domper. De doelpunten van Almere vielen in de laatste tien minuten, op een moment dat de thuisploeg na twee keer geel voor Hugo Novoa al met tien man stond. Eerst kopte Thomas Robinet in de 80e minuut raak, een minuut voor tijd verdubbelde Rajiv van La Parra de voorsprong.

Almere heeft nu 4 punten uit zeven duels. FC Utrecht heeft 3 punten en houdt alleen Volendam nog onder zich.