Almere City FC en FC Utrecht houden het in slordige wedstrijd op gelijkspel

Yoann Cathline zette Almere vroeg op voorsprong
Yoann Cathline zette Almere vroeg op voorsprongANP
Het duel in de middenmoot van de Eredivisie tussen Almere City FC en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd. De stand in Almere was na negentig minuten plus blessuretijd 1-1. Utrecht blijft achtste en Almere twaalfde.

Yoann Cathline opende in de derde minuut al de score voor de thuisploeg. Hij maakte het snelste doelpunt van Almere City in de Eredivisie. Met een 'dubbele schaar' speelde Cathline zich vrij en schoot raak.

Sam Lammers bracht de bezoekers binnen het kwartier op 1-1. De spits werkte een voorzet van Oscar Fraulo achter Almere-doelman Nordin Bakker, die later in de wedstrijd geblesseerd uitviel. Er was wel verbazing dat scheidsrechter Jannick van der Laan de aanval van FC Utrecht liet doorgaan, omdat verdediger Damian van Bruggen na een botsing met zijn hoofd bleef liggen op het veld.

De cijfers
De cijfersFlashshare

In de tweede helft waren er kansen over en weer, maar de afwerking was slordig. Mike van der Hoorn kopte over voor Utrecht, Peer Koopmeiners schoot net naast namens Almere en invaller Yann Kitala ramde de bal over voor de thuisploeg.