Almere City FC pakt bij Excelsior eerste punt in Eredivisie

Manel Royo Castell aan de bal namens Almere City
Manel Royo Castell aan de bal namens Almere CityANP
Almere City FC heeft na vier nederlagen het eerste punt gepakt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor speelde met 0-0 gelijk bij Excelsior.

Na een rustige aanloopfase was de eerste kans voor Redouan El Yaakoubi. De middenvelder van Excelsior kopte net naast het doel van Nordin Bakker. Almere City FC had echter de beste kans op de openingstreffer. Eerst schoot Rajiv van La Parra, doorgebroken op links, voorlangs. Niet veel later verzuimde diezelfde aanvaller na een voorzet van Manel Royo het lege doel te treffen nadat doelman Stijn van Gassel onder de bal was doorgegaan.

Statistieken Excelsior-Almere City
Statistieken Excelsior-Almere CityFlashshare

Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech, terug na een blessure, mikte kort voor rust in de korte hoek, maar Bakker was attent. De aanvaller, belangrijk voor de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen, schoot kort na rust net naast. Het was een periode waarin Almere het meest aanspraak mocht maken op een doelpunt. Van Gassel stond in de weg bij inzetten van Van La Parra en invaller Lance Duijvestijn.

In de slotfase miste Arthur Zagre nog net het doel van Bakker. Een overwinning zou ook niet verdiend zijn geweest voor de thuisploeg, die met 6 punten uit vijf duels in de middenmoot staat.