Almere City geeft voorsprong in Almelo weg uit handen na rode kaart

Sherel Floranus en Jannes Wiechkhoff in duel
Sherel Floranus en Jannes Wiechkhoff in duelANP
Almere City FC is er niet in geslaagd revanche te nemen voor de eerdere 5-0-nederlaag op eigen veld tegen Heracles. In Almelo was de ploeg van trainer Alex Pastoor goed op weg. Maar Heracles knokte zich terug na een 2-0-achterstand en sloot het duel met een man meer af met 2-2.

Almere nam in de negentiende minuut de leiding. Na een pass van de Franse aanvaller Thomas Robinet maakte diens landgenoot Yoann Cathline de 1-0. In de 35e minuut werd het 2-0. Cathline wilde uithalen, maar raakte de bal amper. Die rolde wel richting doel, waarna Ruben Roosken met een overtreding Kornelius Hansen van scoren afhield. Robinet benutte de toegekende strafschop.

Heracles-trainer Erwin van de Looi zag zijn ploeg, met drie nieuwe spelers, binnen twee minuten na rust een strafschop krijgen na een handsbal. Jizz Hornkamp benutte die buitenkans: 1-2. Na een klein uur raakte Almere Robinet kwijt. Hij kreeg rood na een al dan niet opzettelijke elleboog richting Kelvin Leerdam die met een hoofdblessure uitviel. Met een geplaatst schot bracht de Australiër Ajdin Hrustic niet veel later de stand op 2-1.

Thomas Bruns raakte namens Heracles nog de kruising, terwijl zijn ploeggenoot Mario Engels kort voor tijd een de bal uit een knappe volley net naast zag gaan. Almere blijft twaalfde in de Eredivisie. Heracles staat veertiende.