Almere City heeft eerste punt binnen na gelijkspel in eigen huis tegen FC Groningen

Baptiste Guillaume en Johan Hove strijden om de bal
Baptiste Guillaume en Johan Hove strijden om de balProfimedia
Almere City en FC Groningen hebben met 1-1 gelijkgespeeld in de eerste wedstrijd van deze Eredivisiezaterdag. Tegen de verwachtingen in kwam Almere sterk voor de dag en greep het vroeg de voorsprong. De Trots van het Noorden werd sterker en maakte in de tweede helft gelijk.

Al in de 7e minuut had Almere op voorsprong kunnen komen. Baptiste Guillaume kon van dichtbij schieten, maar linkervleugelverdediger Finn Stam wist met een goed reflex de bal uit het doel te houden. Een minuut later was het echter wel raak voor de thuisploeg. Thomas Robinet ontving de bal in de zestien dicht bij de achterlijn en schermde goed af, waarna hij aflegde op Guillaume, die hard en laag raakschoot in de korte hoek.

Almere zette aan en probeerde snel de 2-0 te maken. Spits Kornelius Hansen ontving in de 13e minuut de bal vlak voor het doel en kon tot twee keer toe uithalen, maar beide schoten konden worden geblokkeerd door de verdediging. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, maar bekoorlijk was het restant van de eerste helft niet te noemen.

Bacuna maakt gelijk

Groningen kwam sterk uit de kleedkamer en binnen vijf minuten werd een voorzet van Leandro Bacuna op de paal gekopt door Romano Postema. 10 minuten later was het bijna raak voor Almere uit een hoekschop, maar in de 67e minuut scoorden de bezoekers. Bacuna stond helemaal vrij voor het doel en kon de puike voorzet van Marvin Peersman binnenkoppen. Peersman had die voorzet misschien niet mogen geven, hij maakte even daarvoor een gemene overtreding en kwam goed weg met geel.

De wedstrijd bleef voornamelijk in handen van de Groningers, maar ze kwamen niet tot een winnend doelpunt, waardoor het met de verhoudingen mee eindigde in een gelijkspel. FC Groningen is nog altijd ongeslagen en staat met acht punten op de derde plaats, Almere City heeft na drie wedstrijden zijn eerste punt in huis en staat 16e.