Almere City wint voor twintigste keer op rij niet dankzij wereldtreffer Willem II

De treffer van Amar Ahmed Fatah (L) wordt gevierd door Jeremy Bokila.
De treffer van Amar Ahmed Fatah (L) wordt gevierd door Jeremy Bokila.Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia
De lange reeks zonder overwinningen duurt voort voor Almere City. Thuis tegen Willem II hoopte de ploeg van Hedwiges Maduro de eerste driepunter van het nieuwe seizoen bij te schrijven, maar gooide Amar Ahmed Fatah roet in het eten met een wereldtreffer: 0-1.

Een nauwelijks enerverende eerste helft leek op slag van rust bijna uit te monden in een drama voor Almere City toen arbiter Jannick van der Laan door de VAR naar het scherm werd geroepen om een gegeven penalty na te kijken. Ricardo Visus ging echter vrijuit na de VAR-check en Almere City bleef in leven.

Pas in de 50e minuut werd het publiek in het Yanmar Stadion getrakteerd op een echte grote kans: Anas Tahiri lanceerde een poging vanaf de rand van het strafschopgebied en toucheerde de bovenkant van de lat. Willem II kwam laat in de tweede helft echter alsnog uit het niets op voorsprong: Amar Ahmed Fatah lanceerde een raket richting het doel van Nordin Bakker, die de bal via de onderkant van de lat in zijn doel zag belanden: 0-1.

Almere City wist het gat niet meer te overbruggen en wist ook voor de twintigste wedstrijd op rij niet te winnen. Met twee punten staat Almere City nog altijde zeventiende in de Eredivisie, Willem II stijgt met de zege naar de voorlopige vijfde plek met 11 punten uit acht duels.