AZ blijft tegen Heracles Almelo steken op een gelijkspel

Vangelis Pavlidis maakte ook in de zesde competitiewedstrijd een doelpunt
Vangelis Pavlidis maakte ook in de zesde competitiewedstrijd een doelpuntProfimedia
AZ heeft voor het eerst dit seizoen punten verloren in de Eredivisie. De club uit Alkmaar bleef in het thuisduel met Heracles Almelo na een sterke eerste helft steken op een gelijkspel (1-1).

Zo is PSV nu de enige club zonder puntenverlies in de Eredivisie, AZ volgt de lijstaanvoerder op 2 punten. Wie anders dan Vangelis Pavlidis opende de score voor de thuisploeg. De Griekse spits trof ook in de zesde competitiewedstrijd van dit seizoen doel. Nog nooit eerder scoorde een speler van AZ in de eerste zes duels van een nieuw seizoen in de Eredivisie.

John Metgod trof in 1977 in de eerste vijf competitieduels doel. Drie andere spelers scoorden deze eeuw tijdens hun eerste zes competitieduels in de Eredivisie. Dat waren Ali Elkhattabi (Sparta), Matthew Amoah (NAC) en Marc Janko (FC Twente).

Achtste treffer Pavlidis

Pavlidis vierde zijn achtste competitietreffer van dit seizoen. Alleen aanvaller Santiago Giménez van Feyenoord (negen) heeft dit seizoen vaker gescoord op het hoogste niveau in Nederland. AZ was in de eerste helft veel sterker dan Heracles, maar verzuimde het krachtsverschil in meer doelpunten uit te drukken.

Zo kon het gebeuren dat Anas Ouahim in de 53e minuut gelijk kon maken (1-1). Na die treffer van Heracles raakte het duel meer in evenwicht. Toch kreeg Pavlidis in de slotfase een grote kans. Maar doelman Michael Brouwer, dit seizoen aardig op dreef, bracht redding voor Heracles. Riechedly Bazoer viel in de openingsfase van de tweede helft geblesseerd uit bij AZ.