AZ wint weer en ziet Pavlidis record evenaren tegen Fortuna

Vangelis Pavlidis viert zijn recordevenarende goal
Vangelis Pavlidis viert zijn recordevenarende goalANP
AZ is ook na dit weekend de nummer twee van de Eredivisie. De ploeg van trainer Pascal Jansen won in eigen huis met 4-0 van Fortuna Sittard, dat na zondag op plek negen staat in de competitie.

Het was allesbehalve een makkelijke middag voor AZ. De ploeg creëerde weinig echte kansen in de eerste helft tegen een goed georganiseerd en stug Fortuna Sittard. Pas op slag van rust wist Jordy Clasie AZ tegen het spelbeeld in op voorsprong te schieten. Na drukte in het zestienmetergebied kwam de bal voor de voeten van de aanvoerder, die hem hard linksonderin achter keeper Ivor Pandur schoot: 1-0.

Statistieken AZ-Fortuna Sittard
Statistieken AZ-Fortuna SittardFlashshare

De goal van Clasie bleek in de tweede helft een verlossing te zijn. Binnen 5 minuten na rust schoot Vangelis Pavlidis de 2-0 binnen na een onbedoelde assist van Fortuna-speler Oguzhan Özyakup. Het was Pavlidis zijn negende goal, waarmee hij nu op plek twee staat in het topscorersklassement. De Griek scoorde in alle zeven Eredivisieduels dit seizoen. Hij is pas de derde speler die dat voor elkaar krijgt. Alleen Ove Kindvall en Stefan Petterson deden hem dat ooit na.

Eigen goal

AZ speelde de wedstrijd volwassen uit. Door een eigen goal van Fortuna-verdediger Dimitrios Siovas en een treffer van Tiago Dantas werd het uiteindelijk 4-0.

Donderdag speelt AZ in de Conference League tegen Legia Warschau. Zondag moet het op bezoek bij Ajax.