AZ draait na rust wedstrijd om en wint dankzij Pavlidis met 1-3 in Waalwijk

Vangelis Pavlidis juicht na de 1-3
Vangelis Pavlidis juicht na de 1-3ANP
AZ heeft na een zwakke eerste helft alsnog gewonnen bij RKC Waalwijk. Halverwege keek de ploeg van trainer Pascal Jansen tegen een 1-0-achterstand aan, maar na de rust hielp spits Vangelis Pavlidis AZ met twee treffers aan een 3-1-zege. Bij beide doelpunten profiteerde de Griek van fouten in de Brabantse defensie. Dani de Wit maakte de andere treffer.

AZ, dat speelde zonder de geblesseerde aanvoerder Jordy Clasie en linksbuiten Jesper Karlsson, werd in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Via counters met de snelle Denilho Cleonise kwam RKC zelfs het vaakst in kansrijke positie. Twee keer redde AZ-doelman Mathew Ryan. De thuisploeg kwam 4 minuten voor rust alsnog op voorsprong, door een benutte strafschop van Michiel Kramer. Dani de Wit had hands gemaakt.

RKC-verdediger Juriën Gaari verspeelde 10 minuten na rust eenvoudig de bal in de opbouw. Pavlidis kon daardoor vrij uithalen van buiten het strafschopgebied. Zijn poging belandde via een RKC-verdediger in het doel. Na een fraaie actie van de 24-jarige Griek kwam de bal in de 59e minuut met wat geluk bij De Wit, die van dichtbij scoorde. Door een volgende fout van Gaari kon Pavlidis op aangeven van invaller Ernest Poku ook nog de 3-1 maken.

Europees

AZ won vorige week al met 5-1 van Go Ahead Eagles en heeft na twee duels de koppositie in de Eredivisie in handen. RKC verloor bij de start van de competitie met 3-1 bij sc Heerenveen en is nog puntloos.

De club uit Alkmaar staat donderdag in Alkmaar tegenover SK Brann uit Noorwegen in de play-offs van de Conference League. De return is een week later in Bergen.