AZ houdt het sober tegen NEC en wint ook tweede duel met minimaal verschil

Sven Mijnans was verantwoordelijk voor de enige treffer in Alkmaar
Sven Mijnans was verantwoordelijk voor de enige treffer in AlkmaarProfimedia
Een week na de minimale zege op Almere City heeft AZ ook het tweede competitieduel met één doelpunt verschil gewonnen. Thuis in Alkmaar werd NEC met 1-0 verslagen dankzij een listig doelpunt van Sven Mijnans.

Zonder de geschorste Maxim Dekker trok AZ ten strijde in het eigen AFAS Stadion tegen NEC, dat in de eerste speelronde met 1-2 verloor van FC Twente. Na ruim een kwartier spelen brak Sven Mijnans de ban: de middenvelder schoot een vrije trap slim langs Robin Roefs, die de bal niet langs de muur verwachtte.

Mijnans dacht later in de tweede helft ook de 2-0 te maken, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Een tweede helft met weinig hoogtepunten leek voor AZ reden om de wedstrijd sober uit te spelen. Troy Parrott raakte nog de lat en de paal werd geraakt door de Alkmaarders, maar van veel creativiteit kwam het niet meer. NEC bleek ook niet bij machten om het AZ erg moeilijk te maken, wat de eindstand op een minimale 1-0 hield.

AZ reist volgende week af naar het verre Noorden om het in de Euroborg op te nemen tegen FC Groningen. NEC ontvangt PEC Zwolle in de Goffert.