AZ krijgt kansen in laatste minuten, maar NEC wint eerder gestaakt duel met 2-1

AZ kreeg enkele kansen
AZ kreeg enkele kansenANP
AZ heeft in de laatste 5 minuten en 6 seconden van het eerder gestaakte duel met NEC nog enkele kansen gehad, maar niet meer gescoord. Daardoor nam NEC de 3 punten mee naar Nijmegen. De degradatiekandidaat leidde eind oktober met 2-1 in Alkmaar toen NEC-spits Bas Dost in elkaar zakte op het veld. Daarop besloten de twee clubs niet meer verder te spelen.

Bij het slot van de wedstrijd waren bezoekers welkom, maar daar maakte slechts een enkeling gebruik van. Namens NEC waren er nog wel enkele honderden fans naar Alkmaar afgereisd voor de laatste minuten.

Op 29 oktober had Dost zelf fraai voor de openingstreffer gezorgd en was hij de aangever bij de 2-0 van de Deen Magnus Mattsson. Vangelis Pavlidis deed wat terug namens AZ, voordat Dost in elkaar zakte. Daar was een ontstoken hartspier de oorzaak van, zo bleek later.

Extra aanvaller

Bij de hervatting begon AZ met Mexx Meerdink als extra aanvaller, in plaats van de niet fitte Denso Kasius. Meerdink kreeg net als de Deen Jens Odgaard een kans op de gelijkmaker, maar ze misten.

NEC stijgt door de 3 punten van de zestiende naar de twaalfde plek, met 15 punten uit veertien duels. AZ blijft derde staan met 30 punten.