AZ wint dankzij uitblinkende Ibrahim Sadiq vijfde duel en houdt druk op PSV

Ibrahim Sadiq was de grote man bij AZ
Ibrahim Sadiq was de grote man bij AZPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
AZ heeft ook uit in Zwolle een zege geboekt. Op bezoek bij PEC mocht de ploeg van Maarten Martens uitblinker Ibrahim Sadiq bedanken dankzij zijn twee beslissende treffers: 1-2.

AZ boekte vorige week nog een historische 9-1 overwinning op sc Heerenveen en schoot vrijdagavond uit de startblokken toen Sadiq al na geen zes minuten raak schoot. Ruben van Bommel bereikte Sadiq, die niets aan het toeval overliet en de bal hard inschiet voor de 0-1.

PEC meldde zich echter nadrukkelijk op de helft van AZ en creeërde voornamelijk via Dylan Mbayo gevaar. Mbayo maakte het de linkerflank van AZ veelvuldig moeilijk, maar kon de gelijkmaker niet op het bord krijgen.

Na rust zette AZ wederom druk en verdubbelde het enkele minuten na rust de voorsprong. Opnieuw was Sadiq de plaaggeest van Zwolle, ditmaal met een prachtige lob over doelman Jesper Schendelaar. Na de goal onstonden er enige onrustige momenten in de AZ-defensie en wist PEC de achterstand te verkleinen tot één goal nadat Dylan Vente in de 66e minuut raak schoot.

De Zwollenaren wisten echter niet opnieuw toe te slaan en zagen AZ enkele keren akelig dichtbij de 1-3 komen. Dylan Vente kreeg een kleine halve minuut vóór het einde nog een levensgrote kans, maar Rome-Jayden Owusu-Oduro redde AZ.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

De Alkmaarders mogen zich nu opmaken voor hun eerste Europa League-duel: woensdag is het Zweedse IF Elfsborg de tegenstander. PEC krijgt zondag Almere City op bezoek.