Bakker stopt drie strafschoppen van VVV-Venlo en brengt Almere City in finale play-offs

Liveblog: Almere City en VVV op jacht naar finaleplaats play-offs voor promotie
Liveblog: Almere City en VVV op jacht naar finaleplaats play-offs voor promotieProfimedia
Almere City heeft de finale van de play-offs gehaald. In 120 minuten voetballen werd het 1-1 tegen VVV-Venlo, net als in Venlo. In de strafschoppenserie miste VVV alle vier de penalty's en won Almere de serie met 2-0. Almere speelt in de finale tegen NAC of Emmen. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Eerste helft

Almere was de ploeg die gelijk in de aanval ging en dat leverde bijna een doelpunt op in de tweede minuut. In een heuse scrimage kwam de bal voor de voeten van Lance Duijvestijn. Via een tegenstander ging de bal over. Almere City bleef het eerste kwartier de baas, maar tot echte kansen kwam de ploeg van Alex Pastoor niet. In de 25e minuut was het opnieuw Anthony Limbombe die gevaarlijk doorkwam aan de linkerkant. Hij lepelde de bal bij de tweede paal, maar spits Jeredy Hilterman kon de bal net niet inkoppen. Twee minuten later kreeg Hilterman een nieuwe kans, maar zijn schot werd geblokt door een VVV-verdediger. In minuut 34 kreeg Duijvestijn een dot van een kans op de rand van de zestien, maar ook deze inzet kwam tegen een been van een VVV-speler. Verder waren er geen echte kansen voor VVV en liet dus Almere de kansen liggen.

Dat was ook in de expected goals te zien. Almere City scoorde een xG van 1.49 tegenover slechts 0.26 van VVV. Almere schoot ook maar liefst 19 keerm waarvan slechts drie op doel kwamen.

Tweede helft

Almere kwam vijf minuten na rust verdiend op een 1-0 voorsprong. Duijvestijn was dit keer wel trefzeker. Een voorzet vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door Simon Jansen en kwam op de penaltystip voor de voeten van de aanvallende middenvelder. Duijvestijn schoof de bal achter de doelman en zo stond het 1-0.

VVV moest in de tegenaanval en kreeg een grote kans op het uur Carl Johansson kreeg een grote kans, maar zijn schot werd gekraakt. In de tegenaanval besliste Hilterman bijna de wedstrijd. Op een goed aangesneden voorzet van Limbombe vanaf de linkerkant kopte de spits tegen de keeper. Mitchell van Rooijen zorgde dat de spanning helemaal terug was. Hij krulde de bal vanaf de zestien schitterend in de verre bovenhoek: 1-1. De wedstrijd werd vervolgens stilgelegd, omdat er tijdens het juichen welgeteld één beker op het veld kwam.

Na de onderbreking had Van Rooijen zoveel vertrouwen gekregen dat hij een voorzet achter het standbeen gaf, wat in niets resulteerde. Beide ploegen hadden moeite om verder echt gevaar te stichten, wellicht ook omdat ze bang waren voor een tegendoelpunt. Hilterman kreeg dé kans drie minuten voor tijd. Hij kwam oog in oog te staan met doelman Ennio van der Gouw, maar de keeper bracht redding. Verder kwamen er geen grote kansen meer: verlenging dus.

Verlenging

In de verlenging kreeg Hilterman weer een kopkans in de zevende minuut. Het was echter geen grote kans, de bal werd voorlangs geschampt. Almere drukte de hele helft door, maar kon weer niet tot hele grote kansen komen. VVV had in de blessuretijd moeten scoren, maar tot drie keer toe werd de bal van de lijn gehaald. Zo was Almere de ploeg met de bal, maar Nick Venema had moeten scoren voor VVV. Beide ploegen nemen een kleine pauze met een 1-1 stand.

In de tweede helft kreeg wederom Hilterman de grootste kans. Hij schoot drie minuten voor tijd de bal in het zijnet. Verder gebeurde er weinig en moeten penalty's uitmaken wie naar de finale gaat.

Penalty's

VVV-Venlo miste alle strafschoppen. Van de vier die ze namen pakte keeper Nordin Bakker er drie. Almere maakte er twee en bereikte zo de finale.