Bart Vriends helpt Sparta met twee treffers aan ruime zege op FC Volendam

Bart Vriends maakte zijn eerste twee doelpunten van het seizoen voor Sparta
Bart Vriends maakte zijn eerste twee doelpunten van het seizoen voor SpartaANP
Met zijn eerste twee doelpunten van het seizoen heeft Sparta-aanvoerder Bart Vriends een belangrijke bijdrage geleverd aan de winst van zijn ploeg in en tegen Volendam. Het duel eindigde in een 4-1-zege voor de Rotterdammers die zesde staan in de Eredivisie.

Sparta kwam al in de 6e minuut op voorsprong. Nadat Volendam-doelman Mio Backhaus de bal uit een corner had weggestompt, kreeg Joshua Kitolano de kans nog eens voor te zetten. Vriends kopte van dichtbij raak. De voorsprong voor de Rotterdammers hield niet lang stand. Met een afstandsschot zorgde Milan de Haan al in de 13e minuut voor de 1-1.

Kort voor rust kwam Volendam opnieuw op achterstand. Kitolano kreeg de bal per toeval voor de voeten en trof met een bekeken schot de verre hoek voorbij Backhaus.

Volendam kreeg na rust wat kansjes. Robert Mühren miste het doel van Nick Olij op een haar. Quincy Hoeve kwam de ras-Volendammer een kleine tien minuten voor tijd vervangen. Hij zag hoe Backhaus redde op een kopbal van Charles-Andreas Brym. Op een inzet van de voet van Vriends was de Volendamse doelman niet bestand. In de extra tijd zorgde Arno Verschueren nog voor de 1-4. Volendam heeft net zo veel punten (8) als hekkensluiter Vitesse.