De Eagles laten tegenstanders op eieren lopen en waken uitstekend over eigen nest

Bas Kuipers was vorig seizoen tweemaal trefzeker tegen Volendam
Bas Kuipers was vorig seizoen tweemaal trefzeker tegen VolendamProfimedia
Go Ahead Eagles bezit voorafgaand aan deze speelronde weliswaar de laatste plek van de competitie, maar na één speelronde wil dat natuurlijk nog ontzettend weinig zeggen. Zeker in de wetenschap dat het dit weekend weer thuis speelt en daar presteert het dit hele jaar al uitstekend.

Go Ahead Eagles is na de eerste speelronde de hekkensluiter van de Eredivisie nadat het met 5-1 onderuit ging tegen AZ. Philippe Rommens redde de eer voor de Eagles door een fraaie vrije trap binnen te schieten. Daags na die nederlaag speelde Go Ahead een besloten oefenduel tegen Ajax en dat ging de club een stuk beter af. Thibo Baeten maakte het enige doelpunt van de wedstrijd op De Toekomst.

De Deventenaren bewaren in ieder geval goede herinneringen aan de recente ontmoetingen met de tegenstander van dit weekeinde. De duels tegen FC Volendam leverden de Eagles zes punten op en in beide affiches wisten ze driemaal het net te vinden. Go Ahead is dit hele kalenderjaar ook al ijzersterk in thuiswedstrijden en wist van de laatste zeven affiches op de Adelaarshorst er vijf om te zetten in een zege.

Volendam mocht vorige week het seizoen openen in een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Volendammers begonnen alleraardigst en kwamen binnen tien minuten al op voorsprong, maar de wedstrijd kantelde toen doelpuntenmaker Robert Mühren vlak voor rust van het veld werd gestuurd. Uiteindelijk gingen de drie punten naar Vitesse, dat in de tweede helft nog twee keer wist toe te slaan.

De Carel Eiting-gate houdt de gemoederen nog altijd bezig in het Vissersdorp. De aanvoerder van Volendam spande een kort geding aan tegen zijn club, omdat hij graag de overstap naar FC Twente zou willen maken. De uitspraak van de zaak volgt nog, maar de kans is klein dat hij dit weekend aan de aftrap verschijnt. Xavier Mbuyamba, die ook van de nodige interesse geniet, droeg vorige week de aanvoerdersband omdat Eiting zich ziek had gemeld.